За нас Импресум Контакт

Печатот на живиот Бог - симболот на победата

 

Константинов крст

Објавено на 08.01.2019, прочитано 1035 пати

Константинов крст. Со овој симбол Цар Константин (Св.Константин) ја победил побројната војска. Овој симбол му го јавил ангелот божји на сон велејќи му: „Со ова ќе победиш“. Утрото тој го ставил симболот на штитовите на своите војници и чудесно и многу лесно ја победил непријателската војска.