За нас Импресум Контакт

13те Фамилии кои тајно владеат со светот и ја туркаат агендата за нов светски поредок и комплетно ропство на останатите

 

Дали властите од пеколот се свиткани во продолжување на нивниот план за доминација во светот и контрола? 13 Илуминатски семејства кои тајно ги повикуваат сите снимки зад наративот на мејнстрим медиумите, дали тие се луѓето кои тајно владеат со светот зад завесата?

Објавено на 13.02.2018, прочитано 255 пати

Повеќето заговори се докажале како вистинити, но ајде да донесеме поблизок изглед.

Луѓето се слободни: Силите на Сенката за Новиот Светски Поредок (NWO) ја следат бавно интензивната агенда на целосна контрола над човештвото и ресурсите на нашата планета. Дејвид Ајк го измисли тоа како “Тоталитарниот Совет на петите”, затоа што “тие” прават многу мали чекори кон нашето комплетно и конечно ропство.

Како резултат на тоа, масите од луѓето остануваат релативно малку свесни за фактот дека нивните слободи постепено се одземени, додека моќта на октоподот NWO расте постојано.

Силите на Сенката на агендата NWO?

Некаде во близина на врвот на пирамидата, исклучително елитистичката организација позната како Советот на 13 семејства ги оркестрира сите големи светски настани. Како што сугерира името, Советот се состои од врвот на 13 највлијателни и најбогати семејства на Земјата.

Се зголемува бројот на луѓе кои стануваат свесни дека 99% од населението на Земјата е контролирано од страна на “елитата” која е 1%, но Советот на 13 семејства се состои од помалку од 1% на самиот 1% од “елитата” и никој на земјата не може да аплицира за членство.

Според нив, тие имаат право да владеат во текот со остатокот од нас, бидејќи тие се директни потомци на античките богови или паднатите ангели ( Нефилимите – џиновите и демоните ) или гигантите и се сметаат себеси за Ројал.

Овие семејства се:

Ротшилд (Бауер или Боуер)

Брус

Кавендиш (Кенеди)

Де Медичи

Хановер

Хабсбург

Круп

Плантагенет

Рокфелер

Романов

Синклер

Варбург (Дел Банко)

Виндсор (Саксо-Кобург-Гете)

(Лично, ние се сомневаме на фактот дека ова не може да биде комплетна листа и некои многу моќни лози се уште се непознати за нас како на пример самото Црно Племство).

Династијата Ротшилд е несомнено најмоќната – видлива – Крвна линија на Земјата и нивното проценето богатство е околу $ 500 трилиони!

Тие ја искористија својата моќ низ светот преку банкарската империја, која е речиси во целосна нивна сопственост.

Најважните институции кои работат напорно за да се утврди NWO и целосно поробување на нашиот вид, односно добрите луѓе, отпорот, оние на страната на Христа се:

Лондон (финансии, контролирана од страна на Ротшилд) – функционираат надвор од законот на Велика Британија

Федералната резерва на САД (финансии – приватна банка, во сопственост на Ротшилд) – функционираат надвор од законите на САД

Ватикан (тактичка индоктринација, измама и набивање страв) – надвор од законите на Италија

Вашингтон (воени, програмирање на умот, перење на мозокот и намалување на популацијата) – заштитени од законите на САД

Сите од горенаведените институции оперираат како одделни држави, кои работат во рамките на нивните сопствени закони, па оттука нема суд на Земјата што некогаш би можел да ги гони.

Множеството на тајните друштва во нивното постоење денес, работат преку гранките на мега корпорациите, кои се во сопственост од страна на Советот од 13 семејства.

Иако тие се удобно наградени за нивната работа, членовите на овие тајни друштва не се членови на “елитното” крвно сродство, тие не знаат кои се нивните мајстори и тие немаат поим што е вистинската агенда.

Перењето на мозок

Другата алатка за масовното ропство што тие го користат против нас, е т.н. образовен систем. Училиштата веќе ги учат децата да запаметат, без размислување и да ги почитуваат без сослушување.

Всушност, основниот образовен систем е исклучително скап за да се задржи во функција и е застарен во ерата на интернет.

“Зошто застарен?” Бидејќи интернетот ни дава слободен пристап до скоро неограничен број на информации.

Па зошто ние се уште плаќаме огромни суми на пари за владиното образование? Бидејќи светот е “елитата” кој бара нашите деца да учат за сообразност, и заробен вид на размислување.

Што можеме да направиме во врска со ова?

Верата на човештвото е во критична состојба во моментов, како што контролата на октоподот се шири кон NWO. Од една страна, ние сме многу блиску до нашето ропство, а од друга страна, ние лесно можеме да ја урнеме до темел нивната пирамида на власта, со едноставно обединување против нивната измама во мирна револуција на умовите, срцата и душите.

Јас сум си го поставил прашањето што е нивното најголемо оружје на ропство. Дали е тоа слабото образование во комбинација со постојана индоктринација? Дали е тоа стравот, генериран од испревртените религии? Дали е тоа страв дека ќе се биде казнет (затворен или убиен) од страна на системот, или тоа е невидливо поробување на монетарниот систем?

Според мое мислење, сите од горенаведените комбинации имаат огромно влијание врз нашето општество и во начинот на кој размислуваме, но нивното најголемо оружје е практично одредувањето на финансискиот систем!

Валутни робови

Финансискиот систем безшумно го поробува нашиот вид, а ние сега се користиме како робови на валутата. Ние работиме од 9-5 секој ден, во здодевни и депресивни средини, не поттикнати од нешто креативно или конструктивно.

Во повеќето случаи, единствениот мотив за одење на работа, е следната плата – и без оглед на тоа колку напорно се работи, ние никогаш се чини дека имаме доволно пари.

Дали некогаш сте се запрашале зошто мега-корпорациите (жнеат милијарди $ / од година во добивката), плаќаат десетици милиони на нивните извршни директори и што е можно поблиску до минималната плата на останатите вработени?

Ова е внимателно дизајнирано, затоа што едно лице што е постојано “на работа”, никогаш не ќе има време за самообразование, интроспекција и – на крајот – духовно будење.

Зар не е тоа нашата главна цел на Земјата? Да постанеме духовни суштества во контакт со Бога, ангелите, љубовта, светлината а не мракот, ропството, демоните и темнината.

“Нив” не им требаат образовани луѓе, кои се способни за критичко размислување и да имаат духовни цели. Не, овој вид на луѓе се опасни за воспоставување на нивните позиции !

“Тие” сакаат послушни “роботи”, само доволно интелигентни за да работат на машините и да го одржуваат водењето на системот, но не доволно глупави за да поставуваат прашања.

Парите се очите на “ѓаволот”

Сите од најголемите проблеми во светот имаат свои корени длабоко врежани во финансиската чума: војните се профитабилни, болестите се профитабилни, грабежот на Земјата е профитабилен, човечкото ропство и нечовечките услови за работа се профитабилни.

Нашите водачи биле оштетени од парите и колективната мисија на човештвото на Земјата и се киднапирани од парите.

Значи, зошто нам ни треба финансискиот систем, на прво место? Всушност, нам не ни треба (барем, не повеќе). Планетата не ни наплаќа ни денар за користење на природните ресурси и ние имаме технологија да го извлечеме тоа без физички да работиме.

Решението?

Повеќе до поентата, постојат брилијантни умови “некаде таму” и се разговара за концептот на економија базирана на ресурси со децении. Еден пример е г-Жак Фреско, брилијантен индустриски дизајнер и социјален инженер, кој го поминал поголемиот дел од својот живот во дизајнирање на светлата иднина.

Предложени се од страна на г-дин Жак Фреско градови кои ќе бидат изградени од страна на автономна изградба на роботи кои ќе бидат еко-пријателски и самоодржливи, отпорни на земјотрес и оган со доказ.

Други луѓе веќе разговараат за планот за транзиција кон економијата на иднината, каде што парите веќе нема да се потребни и на сите поединци ќе им бидат понудени најдобри услови за да се постигнат своите највисоки потенцијали – сите за доброто на нашиот вид, како целина.

Значи, моето прашање е: ние сме подготвени да ја прифатиме иднината и да избегаме од контрола на “елитата” во свет без пари, или ќе му овозможиме на Новиот Светски Поредок да се случи.