За нас Импресум Контакт

Окото од Осоговскиот манастир

 

Еден од симболите во стариот манастир...

Објавено на 14.12.2018, прочитано 638 пати

Во убавиот Осоговски манастир забележителни се фреските во галеријата, но и во самите храмови во комплексот, а забележителни се и повеќе мистични симболи, кои се среќаваат често во црквите градени од мајсторот на мајсторите – Андреја Дамјанов.