За нас Импресум Контакт

Стариот рудник за азбест „Македонија“ во извештаите на ЦИА

 

Во документ од јануари 1952 - извештај со за нив важни написи од весници од бивша Југославија, американската ЦИА зачувала запис од Загребскиот весник борба од октомври 1951 година со статија за рудникот за азбест во Богословец, Свети Никола.

Објавено на 12.12.2018, прочитано 461 пати

Во документ од јануари 1952 - извештај со за нив важни написи од весници од бивша Југославија, американската ЦИА зачувала запис од Загребскиот весник борба од октомври 1951 година со статија за рудникот за азбест во Богословец, Свети Никола.

Рудникот престанува со работа не многу долго по овој извештај...