За нас Импресум Контакт

За афионот во Овче Поле - српски весник од 1933 година

 

Афионски задруги во 1933?

Објавено на 30.12.2018, прочитано 373 пати

Текстот насловен како „Неволјите на производителите на афион“ од српскиот весник „Правда“ од 29 октомври 1933 година е достапен на следниот линк - клик. Можете да прочитате една приказна за посетата на авторот на Штипскиот пазар, разговорите со Овчеполските пазарџии и пристигањето во Свети Никола.